Які утеплювачі підходять для стін дерев'яного будинку

Категорії

У деревині приховані міць землі, дивовижні властивості води, повітря, життєдайна енергія сонця. Професіонали в галузі енергетики вважають, що життя в дерев'яному будинку, побудованому без використання металевих гратчастих конструкцій – найбільш сприятлива для здоров'я людини, її довголіття.

Потрібні утеплювачі для стін дерев'яного будинку?

Деревина – один з кращих природних утеплювачів. Правильно складені, необхідної товщини, акуратно законопаченные стіни дерев'яного будинку не потребують утеплення. Однак, навіть в ідеальному варіанті, локальне застосування утеплювачів необхідно в цілях захисту цоколів, кутів, віконних і дверних прорізів.

Теплоізоляція для стін дерев'яного будинку повинна бути натуральною, або створеною з природних, безпечних матеріалів; містити у своїй структурі повітря, володіти гігроскопічністю, здатність відокремлювати від шуму. Утеплювачі необхідні, якщо потрібно відреставрувати старий будинок або побудувати новий, захистивши його конструкції від пошкоджень на довгі роки.

При необхідності стіни нового дерев'яного будинку краще утеплювати ззовні. Вони будуть захищені від несприятливих впливів навколишнього середовища, зможуть вільно пропускати пар з приміщення назовні. Внутрішній простір будинку при цьому економиться, наповнюється чарівним ароматом деревини. Пиломатеріали всередині будинку – його окраса і гарний натуральний утеплювач.

Кращий утеплювач для стін дерев'яного будинку зовні

Ціна ігнорування одного найважливішого правила при утепленні дерев'яного будинку може бути непомірно високою. Це правило передбачає хорошу вентиляцію стін. При утепленні дерев'яного будинку зовні необхідно облаштовувати конструкцію так, щоб на кордоні деревини і утеплювача створювалися повітряні простори, через які відбувалося б провітрювання стін, вони не ушкоджувалися б мікроорганізмами, не псувалися, а служили протягом довгих років. Шари нерухомого повітря самі по собі – також неперевершений природний утеплювач.

Утеплення лицьової сторони дерев'яного будинку передбачає створення вентильованих фасадів. Вентильований фасад повинен бути влаштований так, щоб водяні пари з дому вільно проникали крізь стіни, не накопичуючись в утеплювачі, і щоб атмосферна волога зовсім не потрапляла в систему.

Для вентильованих фасадів створені спеціальні базальтові утеплювачі, що володіють здатністю пропускати пар: базальтова вата Superrock, Wentirock Max, Wenti Max F (зі скловолокном), Еко Вент Фасад; Вент Фасад, ТехноВент. Базальтова вата – кращий утеплювач для стін дерев'яного будинку, ціна на нього доступна. Виготовлена з розплавленого природного каменю базальту, шляхом витягування волокон, містить повітря, добре зберігає тепло, відокремлює від шуму, гігроскопічна, негорюча.

Універсальний утеплювач Ізовер Профі 100 мм – скловолокно на штапельної основі. Екологічно безпечне, виготовлене з натуральних компонентів (піску, соди, вапняку). Пружне, водоустойчивое, негорючий. Випускається в рулонах, зручний в укладанні.

Мінераловатні утеплювачі повинні бути, в свою чергу, захищені від дерев'яної стіни пароізоляційної, від зовнішньої сторони – гідро -, вітроізоляційних мембранами. Товщина укладання 100 мм, краще, якщо утеплювач класти в два шари, по 50 мм. При двошаровій укладанні один каркас складається вертикальний, другий – горизонтальний.

Інші утеплювачі для стін дерев'яного будинку

Ціна екструдованих пінополістирольних плит від міжнародної корпорації Техноніколь в Україні встановлена справедлива і доступна. Вони володіють точними розмірами, пружні, абсолютно водостійкі, зручні і прості в укладанні. Матеріал не підтримує горіння. При дотриманні технології вентильованих фасадів рекомендовані до застосування в якості утеплювача для стін дерев'яного будинку.

Газобетон, володіє міцністю каменя і легкістю, воздухоносностью дерева, – найкращий конструкційний утеплювач для дерев'яного будинку. Термоізоляційні блоки Aerok D 150, як і деревина, пропускають пар, сприяють створенню комфортного середовища. Абсолютно не горючі, стійкі до пошкоджень гризунами, комахами, мікробами.

Деякі фахівці вважають, що єдино правильним рішенням для утеплення стін дерев'яного будинку є застосування волокнисто-целюлозної ековати, виготовленої з макулатури. Завдяки спеціальним безпечним для людини добавок, як стверджують, не горить, не пошкоджується гризунами, безпечна і довговічна. Ціна горезвісного утеплювача немаленька, можуть потрапляти підробки.

 

Читайте також: Який утеплювач краще для підлоги дерев'яного будинку?

 

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*