Обираємо тротуарну плитку для двору

Категорії

Характеристики такого матеріалу і особливості його застосування

Вибираючи матеріал для облаштування двору, кожен господар розраховує, що він прослужить не один сезон, тому до його вибору треба поставитися з великою відповідальністю. Завдяки стрімкому розвитку будівельної справи, на сучасному ринку можна зустріти великий асортимент даної продукції, який розширюється стрімкими темпами.

Перед тим, як дізнатися яку тротуарну плитку краще вибрати, важливо вивчити її переваги: ​​

  • висока стійкість до будь-яких погодних умов;
  • максимальний рівень ремонтопридатності;
  • товар виробляється тільки з екологічно чистих компонентів (в його склад входить пісок, цемент, щебінь та відсів);
  • двори, тротуари і проїжджі частини, які облаштовані даним видом будматеріалів, відрізняються привабливим зовнішнім виглядом, а так само вимагають значно менших витрат при укладанні;
  • товар не потребує особливого догляду.

Основні правила по вибору якісної тротуарної плитки:

  1. У випадках, коли для укладання буде використовуватися плитка, виготовлена ​​за допомогою вібролиття, рекомендується звернути увагу на її міцність. Важливо знати, що ідеально гладка поверхня, яскрава кольорова гамма і блиск - не є головними показниками високої міцності. Перед тим, як вибрати тротуарну плитку для двору, досить просто постукати по ній. Якщо при ударі ви почуєте дзвінкий звук - виготовлена ​​продукція, яка повністю відповідає технічним стандартам.
  2. Виготовлений за всіма вимогами товар не може коштує дуже дешево. Цей пункт не означає, що ціна на продукцію залежить тільки від якості, але не варто довіряти великим обіцянкам продавцем за дуже низьку вартість.
  3. Під час вибору конкретної тротуарної плитки для двору, дуже важливий ретельний огляд її зовнішнього вигляду. Якщо на задній її боці були виявлені невеликі плями світло жовтого кольору, це вказує на порушення правильного продуктивного процесу. Швидше за все, основу таких плиток для укладання становить глинистий пісок.
  4. Вибираючи колір тротуарної плитки, необхідно враховувати той факт, що навіть в якісній партії виробів може міститися невеликий відсоток товарів, які не відповідають ряду встановлених вимог.

Важливу роль відіграє і вибір форми, а також товщини тротуарної плитки. Розраховуючи кількість необхідної для мощення певної ділянки тротуарної плитки, не потрібно забувати, що до певного її числа додається ще 5-10%. Завдяки покупці трохи більше кількості, господарям не доведеться шукати матеріал, якщо буде потрібно проведення додаткових робіт.

Так само читайте нашу попередню статтю: Вибір звукоізоляційній мінеральної вати

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*