Утеплення мансарди своїми руками

Категорії

Ви захотіли облаштувати свою мансарду (горищне приміщення) для своїх потреб. Можливо, там буде оранжерея, більярдна або ж гостьова кімната. А може бути, ви створите приміщення, де у вас буде свій особистий простір, кабінет, де можна спокійно попрацювати.

Що б ви не вирішили влаштувати в куточку під дахом, але неминуче постане утеплення мансарди. Грамотний підхід до справи дасть можливість користуватися горищем круглий рік. А якщо ви вирішите виконати роботи з утеплення мансарди своїми руками, то це допоможе заощадити гроші не тільки за оплату роботи фахівців, але і на витратах на опалення всього будинку в цілому.

Тепер для утеплення зсередини мансарди своїми руками вам необхідно відзначити в першу чергу - етап закладки мансарди.

Якщо мансардний поверх ви вирішили використовувати після завершення будівництва будинку - це буде один варіант утеплення, Але якщо ви відразу спроектували мансарду і почали утеплювати приміщення вже в ході будівництва, то тут буде інший підхід до термоізоляції.

Якщо ви вирішили, що мансарда буде вам служити цілорічним житловим приміщенням, то для цього важливо використовувати багатошарове теплоізоляційне утеплення. Також обов'язково потрібно утеплення підлог, стін і стелі, а не тільки покрівлі.

Вибір теплоізоляційного матеріалу

До підбору теплоізоляційного матеріалу ви повинні підійти відповідально. Від того, яке приміщення ви вирішили влаштувати в мансарді, в якій кліматичній зоні знаходиться ваш будинок – це має стати першопричинами у виборі утеплювача. Так як мансарда є своєрідним приміщенням, то і до вибору утеплювача потрібно підходити дуже акуратно.

На які характеристика матеріали необхідно звертати увагу при виборі:

  • Вологостійкість
  • Низький коефіцієнт теплопровідності
  • Висока екологічність
  • Пожежостійкість
  • Довговічність
  • Невисока маса
  • Стійкість до гниття.
  • Формостійкість (бажано, для зручності проведення робіт)

Широкий спектр сучасних термоізоляційних матеріалів дасть вам можливість підібрати вам такий утеплювач, який буде вас влаштовувати за всіма параметрами.

Дуже ефективно в утепленні зсередини мансарди своїми руками використовувати поєднання декількох матеріалів.

Алгоритм роботи з утеплення зсередини мансарди своїми руками

Для початку ви повинні утеплити дах. Для цього використовується принцип так званого «термопирога»:

  • Покрівельний матеріал;
  • гідроізоляційний шар;
  • обрешітка;
  • теплоізолятор;
  • пароізоляція утеплювача;
  • чистова обшивка;
  • система вентилювання (бажано).

Гідроізоляція необхідна для захисту не тільки від атмосферних опадів, але і для того щоб утеплювач був сухим, тим самим не буде знижуватися його функція до утримання тепла зсередини. Укладатися вона повинна внапуск 15 см і начитати роботи потрібно від нижнього краю даху, його можна кріпити будівельним степлером.

Іноді між покрівельним та гідроізоляційними матеріалами формують конробрешетку, тим самим створюючи додатковий прошарок повітря для кращої вентиляції і теплоізоляції.

 

Гідроізоляція буває: дифузної, супердиффузной (дихає), антиконденсатної.

Утеплювач бажано використовувати товщиною 200 мм і при цьому для кращого ефекту застосовуйте принцип багатошаровості, тобто візьміть два утеплювача по 100 мм товщини.

Функція решетування – це утримувати утеплювач, до неї буде фіксуватися пароізоляція, а також це формування вентиляційного відстані. Набивають прямо на кроквяні балки дерев'яні 8-10 см рейки з кроком 50-60 см, попередньо обробивши їх антисептиком.

Пароізоляція перешкоджають попаданню конденсату на утеплювач. Монтувати її треба внапуск від 10 див. Існує достатня кількість видів: пароізоляційна плівка, плівка з фольгою з алюмінію, мембранна плівка з обмеженою проникністю і мембранна плівка із змінною прозорістю.

Закінчують утеплення даху укладанням декоративних панелей. Тут не можливо дати однозначну відповідь, які панелі використовувати. Це залежить від вашого дизайнерського польоту думки.

Як можуть проводитися роботи з термоізоляції:

  • утеплення між кроквяними балками;
  • зверху крокв, під покрівельне покриття;
  • утеплення під уже наявними кроквяними балками;
  • комбінована схема утеплення.

Роботи з утеплення стін мансарди, якщо вони є у вас , необхідно за тим же принципом, як і даху.

Утеплення підлоги мансарди своїми руками трохи відрізняється від алгоритму по утепленню всій мансарди. В першу чергу укладають пароізоляційний шар, потім укладають утеплювач, тут він може бути і сипучий, поверх накривають гідроізоляцією і, тільки потім накривають статевим покриттям, яке ви обрали.

Компанія «Керамік Фест» - це надійний і професійний партнер

Купити за доступною ціною всі необхідні вам матеріали для утеплення зсередини мансарди своїми руками ви можете в компанії «Керамік Фест». Широкий вибір сучасних матеріалів, високоякісних утеплювачів для покрівлі, стін і підлог ви знайдете в магазині «Керамік Фест». Професійні фахівці компанії проконсультирую вас, і тут же нададуть неоціненну допомогу в підборі матеріалу для утеплення вашого будинку.

 

Читайте також: Утеплення даху своїми руками

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*