Утеплення цегляного будинку

Категорії

Для будівництва житлових, комерційних і промислових об'єктів використовуються різні матеріали, але безсумнівним лідером серед них є цегла. Вироби з обпаленої глини або пресованої силікатної суміші відрізняються чудовими практичними якостями, що гарантує тривалий термін служби зведених будівель. Але у цього матеріалу є і недоліки, наприклад, підвищена теплопровідність, з-за чого у будинках буває досить холодно взимку.

Утеплення цегляного будинку зовні

Якісна теплоізоляція житлових приміщень вимагає практичного підходу при виборі матеріалу, вибір яких на будівельному ринку досить великий. Вибираючи їх потрібно звертати увагу не тільки на вартість, але і на практичні якості – гнучкість, товщину, твердість тощо. Ну і найважливіше, утеплення будинку з цегли проводиться зовні і тільки в крайньому випадку зсередини. Це дозволяє:

  • Перенести «точку роси» на вулицю або всередину стін, а значить і зменшити вологість у приміщенні. У результаті істотно зменшиться ризик появи цвілі і грибкових утворень, а також корозії будівельних матеріалів;
  • Заощадити внутрішній простір, за рахунок розташування толстого теплоізоляційного шару на зовнішній, а не на внутрішній стороні стін. Цей підхід особливо важливий для малогабаритного житла з невеликими кімнатами;
  • Створити затишний мікроклімат завдяки мікроциркуляції повітря крізь «дихаючі» стіни. Внутрішня ж тепло і гідроізоляція потребує проведення додаткових вентиляційних каналів.

Зовнішнє утеплення будинку з цегли – це правильний спосіб, що дозволяє знизити енерговитрати взимку і забезпечити прохолоду в приміщеннях влітку. Крім того, завдяки йому з'являється нові можливості декоративного оформлення будівлі. Наприклад стіни можна покрити красивою штукатуркою, пофарбувати або облицьовувати керамічною плиткою і так далі.

Утеплення будинку з цегли зсередини

На жаль не завжди є можливість створити повноцінну тепло і гідроізоляцію зовні. Зазвичай цьому заважають:

  • Заборону місцевої влади на перетворення зовнішнього вигляду будівлі;
  • Знаходження за стіною деформаційного шва між будівлями;
  • Розташування між стіною кімнати і зовнішньою стіною будинку неопалюваного простору – ліфтової шахти, складських або технологічних приміщень.

Деякі можуть запитати - навіщо утеплювати цегла всередині, якщо в результаті в приміщенні буде дуже волого. Відповідь очевидна – щоб створити комфортні умови для проживання! А знизити рівень вологості, і запобігти появі хвороботворних мікроорганізмів допоможе створення функціональної вентиляції. Що стосується витрат, то зазвичай внутрішнє утеплення цегляної стіни обходиться набагато дешевше зовнішнього, тим більше багато роботи можна виконати самостійно.

 

Читайте також: Утеплення будинку з силікатної цегли

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*