Освітлення в натяжних стелях своїми руками

Категорії

Новий практичний і доступний спосіб оформити будь-яку кімнату у власному будинку стає все більш популярним. Натяжні стелі – це шанс створити комфортну обстановку і ексклюзивний дизайн. І тому особливу увагу, перш ніж приступити до ремонту, варто приділити плануванню освітлення.

Вибір люстри

Освітлювальні прилади слід купувати виходячи не тільки з їх естетичної привабливості. Важливим фактором є безпека, як самих конструкцій люстр, так і змінних ламп. Зробити правильне освітлення в натяжних стелях допоможуть наступні правила:

  • Полотно з ПВХ здатний деформуватися під впливом високих температур і тому потужність вбудованих світильників повинна бути не більше 50 кВт;
  • Матеріал, з якого виготовлена накладна люстра, не повинен сильно нагріватися, інакше плівка з часом провисне;
  • Не бажано щоб плафон був спрямований вгору, так як поверхня може вигоріти. Краще якщо він буде впритул прилягати до полотна або перебувати від нього на безпечній відстані.

Важливо при виборі люстри для натяжної стелі враховувати особливості його фактури. Так, глянсова поверхня буде подвоювати одержуваний при освітленні ефект, а матова навпаки приглушує. У першому випадку красиво будуть виглядати декоративні підвісні люстри, а в другому сучасні функціональні прилеглі конструкції.  Ну і, звичайно, граючи фактурою полотна і світлом можна візуально розширити приміщення, зробити стелі вище або навпаки, створити в кімнаті кулуарну затишну обстановку.

Встановлюємо світильники в натяжній стелі

Люстра є традиційним елементом житлових приміщень. Вона створює основне освітлення і часто має досить великі розміри і значний вагу. Однак прикріпити її не складно, якщо робити все правильно:

  • З щільної фанери потрібно вирізати закладну дошку, на яку будуть кріпитися основні деталі освітлювального приладу. В середині її потрібно зробити отвори для проводу, після чого за допомогою дюбелів прикріпити її до стелі;
  • Після того, як полотно буде натягнуто, на місці кріплення люстри приклеюється армуюче пластикове кільце. Після повного висихання клею в центрі кільця вирізається дірка;
  • У проріз пропускаються дроти, які підключають до підвішеною на спеціальний гак люстри;

Трохи складніше зробити точкові світильники в натяжній стелі. Для цього точно також як з люстрою, ще до натягування полотна, кріпляться закладні дошки в чітко визначених місцях. Після цього проводиться паралельне підключення і перевірка всіх світильників. Коли роботи по натягування полотна закінчаться, можна встановлювати гнізда для лампочок в натяжній стелі. Спочатку наклеюються армуючі кільця, потім вирізається з них серединка, встановлюються і підключаються світильники.

Приховане підсвічування під натяжною стелею

Для створення м'якого нічного освітлення, зонування приміщення і просто в декоративних цілях найчастіше використовують приховане підсвічування. Так, найбільш популярною є конструкція під назвою «зоряне небо». Вона складається з двох шарів навісного стелі – перший приховує за собою складну освітлювальну систему, що складається з безлічі ламп різної потужності. А другий шар полотна служить екраном. на який світ проектується через спеціально створені отвори.

Багато вирішуються зробити підсвічування по периметру натяжної стелі, приховавши лампи за декорованими гіпсокартонними конструкціями. Це дозволяє домогтися приголомшливого ефекту, що підходить як для житлових приміщень, так і для комерційних розважальних закладів. І найцікавіше – все це можна зробити самому – лише б було бажання! А всю необхідну інформацію по монтажу освітлення в підвісних стелях можна знайти на сторінках нашого блогу.

 

Читайте також: Натяжні стелі своїми руками

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*