Як правильно штукатурити газобетонні стіни

Категорії

Будівельні блоки, виготовлені з пористого бетону, мають ряд унікальних якісних характеристик. Завдяки різним високим технологічним показниками, цей будматеріал все частіше використовують для створення несучих і додаткових опор невисоких будинків.

Переваги газосилікатних блоків:

  • прекрасна вентиляція дозволяє вільно циркулювати повітрю, забезпечуючи створення особливого мікроклімату;
  • висока пожежна безпека дозволяє не турбуватися про можливість загоряння та розповсюдження вогню;
  • невелика вага блоків істотно зменшує терміни зведення будівель і полегшує будівельні роботи;
  • стійкість до впливу навколишнього середовища дозволяє експлуатувати конструкції, побудовані з цього матеріалу, тривалий час.

До недоліків пористого бетону відноситься його висока усадка, і, як наслідок, порушення цілісності поверхні. Щоб уникнути таких наслідків, краще штукатурити газобетон спеціальними оздоблювальними матеріалами.

Чим краще штукатурити стіни з газобетону

Перш, ніж приступати до опоряджувальних робіт, варто запам'ятати одне правило: ні в якому разі не можна використовувати цементно-піщаний розчин. Через високу пористості будівельного матеріалу вода швидко вбирається, не даючи покриттю достатнього часу для природного висихання. В результаті поверхня швидко покривається тріщинами, а розчин починає відшаровуватися.

Поцікавитися, чим краще штукатурити газобетон всередині будинку, можна в будівельних магазинах або на спеціалізованих сайтах в інтернеті. Швидше за все, Вам запропонують різні облицювальні матеріали, що володіють високою паропроникністю. Це дозволить зберегти унікальний мікроклімат всередині кімнат, який можна порівняти тільки з інтер'єрами житла, побудованого з деревних колод.

Але є й інша думка про те, чим краще штукатурити стіни з газобетону всередині житлових будівель. В такому випадку передбачається максимальна пароізоляція поверхні. Мікроклімат в цих інтер'єрах буде такою ж, як і в звичайному житло із залізобетону, але зате це дозволить продовжити термін служби зовнішньої декоративної обробки.

Як штукатурити стіни з газобетону

Визначившись, ніж штукатурити газобетон прийнятно для Вас, потрібно уважно ознайомитися з технологією нанесення оздоблювальних матеріалів. Ось кілька порад, як краще штукатурити стіни з газобетону всередині приміщення.

Якщо був обраний варіант максимальної пароізоляції житла, то слід заґрунтувати поверхню кілька разів спеціальними засобами і шпаклівки, яка має високу адгезію. Посилити ефект ізоляції інтер'єру дозволить покриття стін олійною фарбою.

Якщо ж Вам хочеться зберегти хорошу вентиляцію несучих конструкцій, то варто познайомитися з тим, як штукатурити газобетон всередині приміщень правильно. Нічого складного в цій технології немає і, якщо дотримати всі етапи обробки, то Вам вдасться зберегти унікальний мікроклімат всередині інтер'єру.

Спочатку поверхні очищаються від всілякого сміття і пилу. Після цього наноситься спеціальна грунтовка, якій потрібно дозволити висохнути. Залишається нанести штукатурку, накласти на неї армуючої сітки і покрити фінішним шаром. Після чого можна приступати до декорування внутрішнього простору житлового будинку, лазні або господарської споруди.

Так само читайте нашу попередню статтю: Як утеплити будинок кам'яної ватою

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*