Як утеплити стіни будинку зовні?

Категорії

Затишний, теплий, сучасний будинок неможливий без тепла. Тільки зараз ця процедура планується в момент будівництва, а всі будинки, що були побудовані раніше, утеплюються. Для цього підбираються спеціальні матеріали, що і будуть служити теплоізоляційним, захисним шаром будівлі.

Для того, щоб зробити цей вид роботи, варто вибирати матеріали для утеплення стін зовні, найчастіше це пінопласт, так само часто проводять утеплення стін зовні ватою, зібрати інструменти, що знадобляться для робіт, і тоді можна переходити до самого процесу.

Технологія утеплення стін зовні

Є кілька причин, чому мінеральна вата для утеплення стін зовні краще:

- якісно і повністю заповнює всі порожнечі;

- ефективна;

- підтримує високі температури, і не горить.

Правильна послідовність забезпечить якість і термін експлуатації.

В залежності від щільності вати вибирається метод роботи. Якщо вона не жорстка, то використовують каркасний метод, а якщо щільна, то можна із застосуванням клею.

Якщо матеріал щільний, то внизу стіни кріпиться за допомогою дюбеля карниз, який необхідний, щоб шар ліг рівно, а ще він додатково захищає від різних тварин, на зразок гризунів.

Спеціальний для мінвати клей, або полімерцементний, наноситься на плиту, рулон, або тильну поверхню мата. Укладається він обов'язково знизу вгору і притискається легкими рухами руки. Щоб закріпити плити, використовуються спеціальні дюбель-гвоздики, які мають великі капелюшки, схожі на парасольки або грибочки.

Коли пробиваєте, стежте, щоб вони не роз'їжджалися в сторони. Потім, за допомогою спеціальних щіток, поверхня вирівнюється і в даному випадку мінвата зміцнюється спеціальною плівкою, яка захищає від вітру, або чимось більш міцним.

Заключний етап нанесення на утеплювач шару грунтовки. Вартість утеплення стін зовні цілком доступна, і немає сенсу витрачати час і ризикувати, переживаючи про правильність монтажу, якщо фахівець зробить все ідеально.

Якщо використовувати каркасний метод, то утеплення стін будинку зовні проходить по-іншому. Насамперед & ndash; спорудження каркаса, з рейок або брусів, між якими прокладається матеріал. Для стіни з бетону і цегли, бруски кріпляться із застосуванням дюбелів-цвяхів, а якщо дерев'яна, то застосовуються саморізи.

Переймаючись питанням, скільки коштує утеплення стін зовні, ви знайдете відповіді, і будете задоволені результатом, тому що отримаєте теплий, комфортний будинок, який дійсно оберігає і захищає, за дуже прийнятну ціну.

Професіонали краще знають про всі фактори, що можуть вплинути на утеплення стін мінеральною ватою зовні. Наприклад, досвід показує, що обробка поверхні мінеральною ватою із зовнішнього боку приміщення & ndash; ефективна процедура. Але так як вата вбирає вологу, потрібна ізоляція від води, без гідроізоляції про утеплення говорити не доводиться. І якщо ви забули & nbsp; про це, або довірили тепло будинку новачкові, то можна все зіпсувати звичайної гідроізоляцією. Або просто забувши використовувати дюбеля в формі грибочків, переживати, що матеріал скотиться вниз.

Якщо ви робите облицювання стіни цеглою, то вата укладається між основною і облицювальної стінами. За допомогою спеціальних в'язок, що протикають матеріал, утримується без скачування. Таке утеплення стін в приватному будинку зовні дуже популярне, але варто врахувати, що облицювальна цегла відрізняється досить високою вартістю, тому іноді легше скористатися звичайним методом.

Утеплення стін в приватному будинку зовні

Таким чином, дана робота - дуже трудомісткий процес. Якщо навіть на перший погляд нічого складного, є багато нюансів. Розглянувши всього один варіант, видно, що вата для утеплення стін зовні дуже ефективний матеріал, але вимагає певних навичок, вибору правильного способу монтажу, обліку всіх нюансів, тому що вона може скотитися вниз, якщо її не закріпилася, увібрати вологу, і тільки нашкодити будівлі . Професіонали впораються з завданням швидше і технічно правильніше.

Вирішивши, що вам потрібно утеплення стін приватного будинку зовні, можете вибрати і інший матеріал, але знову треба знати про методи і тонкощі роботи.

Роботи з утеплення стін зовні вимагають навичок, досвіду, і тільки в такому випадку можна отримати бажаний результат - зробити свій будинок затишним і теплим.

Так само читайте нашу попередню статтю: Як утеплити стіни будинку зсередини

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*