Як підвищити термін служби покрівельного покриття

Категорії

Способи підвищення терміну служби покрівлі

В процесі покупки покрівельного матеріалу одним з основних критеріїв вибору є його довговічність. Багато виробників покрівельних покриттів вказують термін експлуатації матеріалу, який істотно менше його фактичної зносостійкості. Якісна покрівля здатна захищати від атмосферних опадів на протязі тривалого періоду.

Фактори, що впливають на зносостійкість покрівлі

Термін експлуатації покрівельного покриття залежить від певних чинників, серед основних моментів виділяють:

  • стадію виробництва;
  • правильний монтаж і експлуатацію;
  • властивості самого матеріалу (міцність, габарити, вагу та інші);
  • кліматичні умови, включаючи осаду і перепади температур;
  • кількість ультрафіолетового світла;
  • розташування споруди, наявність поблизу виробничих об'єктів, морського узбережжя та інших факторів.

Серед різноманіття покрівлі, виділяють основні характеристики, за якими можна визначити їх термін експлуатації. Шифер азбоцементний при зазначеному гарантійному терміні експлуатації до 5-15 років, реально здатний відслужити 30-40 років. Профнастил з зазначеними 15-20 роками експлуатації, реально здатний використовуватися близько 30-50 років.

Поради щодо збільшення експлуатаційного строку покрівлі

Щоб покрівля служила максимальний період часу, потрібно вибирати її зі спеціальним захисно-декоративним покриттям. З його допомогою збільшується стійкість до атмосферних опадів. Також зменшується рівень водопоглощаемости покрівлі. Оптимальним варіантом стане скористатися водно-дисперсійними акриловими лакофарбовими матеріалами. Вони здатні захистити дах від :

  • підвищеної вологості;
  • перепаду температур;
  • ультрафіолету;
  • лужних впливів і різних механічних ушкоджень.

Для підтримки гідного товарного вигляду, покрівлю рекомендується фарбувати, як мінімум 1 раз в рік. Використовувати потрібно спеціальну фарбу, яка буде служити ефективним бар'єром проти зростання на шифері різної рослинності.

Перед фарбуванням рекомендується очистити покрівлю від рослинності та іншого дрібного сміття. Можна використовувати для цього звичайну щітку. Для збільшення ефективності очищення, можна скористатися водопровідним електронасосом з великим тиском води. З таким обладнанням вдається повністю очистити шифер від будь-яких забруднень.

 

Читайте також: Відмінності між тротуарною плиткою і бруківкою.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*