Теплопровідність газобетону

Категорії

Пориста структура газобетону

Газобетонні блоки володіють високими показниками теплоізоляційних характеристик. Коефіцієнт теплопровідності газобетону — 0,12 Вт/м °З 0,145 Вт/м °С. Це пов'язано з тим, що матеріал має високу пористість.

Чим менше відсоток пористості, тим нижче теплоізоляційні властивості. Оскільки газоблоки характеризуються більш комірчастою структурою, то цей матеріал перевершує по теплопровідності цегла, піноблоки. Чим більше бульбашок повітря, тим більше властивості теплоізоляції матеріалу.

Газобетон: характеристики теплопровідності

Пористий складу блоків передбачає, що виробник зміг наситити бетонну суміш бульбашками повітря. Наприклад, для отримання 1 куб. м. газобетону d500 необхідно 500 кг газобетонного матеріалу.

Хоча повітря не володіє сильною міцністю, зате у нього з усіх речовин сама низька теплопровідність. Кількість бульбашок повітря, які будуть перебувати в комірках, і обумовлює теплоізоляційні властивості матеріалу.

Крім теплопровідності ключовою особливістю газобетонної суміші є міцна і міцна оболонка порожнин, яка виходить в результаті термічної обробки.

Відмінності теплопровідності газобетону 400 від теплопровідності газобетону 500

Структура газобетону d500 відрізняється від марки d400 тим, що щільність суміші марки d500 менше. Отже, теплопровідність газобетону d500 буде більш високою. Що це означає на практиці? Те, що через газобетонні блоки d500 тепло буде покидати будівлю швидше, ніж через газобетон d400.

Проте, із-за меншої щільності повітряних бульбашок, марка d500 міцніше d400.

Вибір марок газобетону для будівництва

Газобетон марки d500 в порівнянні з d400 більш міцний, але менш теплий. Але ця різниця настільки незначна і непомітна, що не призведе до суттєвого розходження в якості будівель із таких двох різних матеріалів. Яку б марку ви не вибрали, все одно будинок з газобетону буде мати більш низьким ступенем теплопровідності, ніж будинок з цегли.

Низький показник теплопровідності – економія ваших грошей

Причин, з яких для будівництва будинку, варто вибрати газобетон, безліч. Одна з оловних – це економія фінансів не тільки при будівництві, але і для збереження капіталовкладень в майбутньому. Якщо порахувати енерговитрати при експлуатації газобетонного будинку, то вони значно нижчі, ніж витрати на утримання цегляної будівлі. Значить, у грошовому еквіваленті витрачають енергоресурси будуть суттєво меншими в приміщеннях з газоблоків.

В інтернет-магазині будматеріалів «Керамік Фест» ви можете купити газоблоки, які точно відповідають заявленим виробником технічних характеристик.

 

Читайте також: Будівництво будинку з газобетону

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*