Правильне утеплення будинку з кам'яної вати

Категорії

Мінеральні утеплювачі є одним з кращих способів знизити витрати на опалення житлових приміщень. Вони мають безліч позитивних характеристик, якими не володіють інші теплоізоляційні матеріали:

  • висока повітропроникність сприяє створенню комфортного мікроклімату;
  • винос точки роси назовні знижує рівень вологості в приміщенні і ймовірність утворення цвілі всередині будинку;
  • вогнестійкі якості запобігають можливість виникнення пожеж, що неможливо, якщо на стіни класти пінопластові плити;
  • хороша паропроникність гарантує відмінну вентиляцію утеплювального шару;
  • в залежності від того, як класти кам'яну вату, можна істотно знизити проникнення сторонніх шумів ззовні.

Перш ніж приступити до створення теплоізоляції за допомогою мінерального утеплювача, важливо познайомиться з тим, як правильно утеплити будинок кам'яної ватою.

Як утеплити стіну кам'яної ватою

Згідно з рекомендаціями майстрів, які знають, як правильно кріпити кам'яну вату на стіну, поверхню потрібно попередньо зачистити від забруднень. Після цього наноситься шар спеціального клею, на який укладають і кріплять плити базальтового утеплювача. Для більш надійного з'єднання використовуються дюбелі, які будуть міцно утримувати пористий матеріал з натурального каменю.

Наступним етапом укладання надійного теплоізоляційного шару є армування. Воно дозволяє щільно скріпити між собою базальтові плити і захистити їх від зовнішніх впливів. В інструкції, яка описує як кріпити кам'яну вату, вказується, що армована сітка повинна бути покрита додатковим шаром клею. Якщо класти її в скріплює розчин так, щоб вона потонула, то можна істотно збільшити міцність всієї створюваної конструкції.

Тепер залишається тільки додати теплоізоляції, розміщеної на фасаді будівлі, приємний декоративний вигляд. Фарбу і штукатурку краще приготувати заздалегідь, ще до того, як почати укладати кам'яну вату. Попередні розрахунки дозволять заощадити на витратах, а особливі властивості оздоблювальних матеріалів допоможуть збільшити вологостійкість всього теплоізоляційного покриття.

Так само читайте нашу попередню статтю: Як утеплити будинок кам'яної ватою

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*