Технологія утеплення стелі

Категорії

Утеплення стелі в приватному будинку - відповідальний процес, який вимагає не тільки великого багажу знань в даній сфері, а й великої уваги і точного розрахунку необхідних матеріалів. Залежно від конструкційних особливостей будинку і місцевих умов, на стелю і дах будівлі доводиться від 10, до 40% тепловтрат. Тому, виконання такого виду будівельних робіт професіоналом - коштує недешево. Однак важливо знати, що укладати матеріал для теплоізоляції своїми руками - можливо, не маючи при цьому жодних будівельних класифікацій.

Кріплення утеплювача до стелі, матеріали для роботи.

  • Мінвата. Такий будматеріал найбільш часто використовується для роботи з кількох причин: невеликої ціни, легкості при обробці і високих показників теплоізоляції. Під час монтажу утеплювача, не обов'язково застосовувати дороге спеціальне обладнання, а в продажу поширене велика кількість розмірів товару;
  • Пінопласт. Перед тим, як правильно укласти утеплювач на стелю, важливо добре вивчити характеристики пінопласту. Даний будматеріал на сьогоднішній день так само затребуваний, тому що відрізняється високими показниками звукоізоляції, легко монтується, є екологічно безпечним і не піддається впливу навколишнього середовища;
  • Тирса. Процес роботи за допомогою таких матеріалів - один з найдемократичніших за ціною і популярних рішень. Теплоізоляція за допомогою такого товару вважається однією з найдешевших. Щоб знизити ризик займання, тирса обробляються спеціальними добавками.

Як укласти утеплювач на стелю - основні етапи монтажу

Перед тим, як класти утеплювач на стелю, рекомендується добре ознайомитися з етапами монтажу, а так само їх нюансами. Наприклад, під час першого етапу проводиться закріплення шару гідроізоляції. Ширина такої плівки повинна становити 10 - 15 сантиметрів (більше, ніж відстань між усіма балками). Для того, щоб правильно зафіксувати плівку для гідроізоляції, її необхідно закріпити до балок за допомогою планок.

Наступний етап, який потрібно вивчити перед тим, як покласти утеплювач на стелю - монтаж шару пінопласту. Такий матеріал рекомендується укладати якомога щільніше, важливо зробити так, щоб між балкою і утеплювачем був мінімальний просвіт.

Третій етап проводиться для поліпшення герметизації. Для цього, щілини, які утворилися між листами пінопласту, найкраще задути спеціальної монтажною піною, потім дочекатися повного її висихання. Поверх цього шару, рекомендується розмістити ще одну плівку для гідроізоляції.

Завершальний етап - установка мінеральної вати. Будматеріал необхідно укладати таким чином, щоб його край збігався з краєм балки. Якщо ви не знаєте як закріпити утеплювач невеликої товщини на стелі, його можна розмістити в два шари.

Так само читайте нашу попередню статтю: Як зробити паркан з профнастилу своїми руками

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*