Характеристики Термолайф, про які корисно знати покупцеві

Категорії

Утеплювальні роботи в будинках в сучасній Україні – найбільш пріоритетний напрямок. Кожен житель країни хоче утеплити свій будинок, щоб вже взимку не отримати нечувану платіжку за опалення. Утеплюють квартири хто як може: самостійно за допомогою сучасних склопакетів (хтось ще примудряється використовувати тканину і мило) або ж замовляють професійне утеплення фасаду будинку, в якому розташована квартира.

В компанії Термолайф пропонують своє рішення в утепленні сучасних квартир. Бренд пропонує високоякісну мінеральну вату – за доступними цінами.

Основні характеристики продукції від Термолайф

Якщо хто жодного разу не стикався з таким матеріалом як мінеральна вата, спробуємо коротко пояснити, що являє собою даний варіант утеплення квартири. Матеріал цей видобувається за допомогою базальтового мінеральної сировини – екологічно чистого, володіє дуже стійкими теплоізоляційними властивостями. Дійсно, безліч дослідів фахівців показали, що мінеральна вата виграє в теплоізоляційних якостей у багатьох матеріалів (наприклад, у пінопласту).

Отже, тепер перелічимо основні характеристики продукції даного бренду – і коротко опишемо кожну з них:

  • пожежна безпека: продукція даного бренду має дуже важливе для житлового приміщення якість – негорючість. Крім безпосередньої негорючості даний матеріал успішно протистоїть вогню, запобігає його поширення далі по кімнаті або квартирі в цілому;
  • високий ступінь теплоізоляції: ми вже зазначили вище, що мінеральна вата за рівнем теплоізоляційних властивостей – кращий матеріал серед конкурентів. Це пояснюється внутрішньою будовою матеріалу. Всередині вати розташовуються невеликі повітряні пори. Саме в цих порах затримує тепло – і віддається згодом приміщення;
  • виняткова міцність: даний матеріал володіє серйозними міцнісними параметрами. Цілий ряд дослідів показав, що вата здатна витримати серйозні навантаження – близько сорока п'яти 45 кПа. Причому вата не піддається процесам деформування з плином часу. Що це дає користувачеві? Рівномірність в теплоізоляції, більшу ефективність в економії тепла;
  • «боязнь води»: у науковому слововживанні така властивість називається гідрофобністю. Мінеральна вата, як ви вже зрозуміли, дійсно боїться води – і ні за що не хоче її вбирати в себе. Максимально в матеріалі може міститися не більше одного відсотка вологи на всю площу;
  • паропроникність: така властивість дуже важливо не для опалювальних цілей, а для зносостійкості самої будівлі. В зимовий період в межах фасаду може збиратися конденсат. Паропроникність матеріалу дозволяє позбавлятися від зайвого конденсату, а це істотний плюс для стін – вони не будуть передчасно руйнуватися;
  • хімічна стійкість: це властивість дозволяє не боятися за можливі хімічні процеси, які відбуваються в подібних матеріальних структурах. Середа мінеральної вати – хімічно пасивна. Тобто при зіткненні з нею інших речовин хімічні процеси, що відбуваються, а метали не піддаються корозійної руйнування;
  • звукоізоляційні властивості: крім теплоізоляції. даний матеріал володіє властивостями до ізоляції звуку. Дуже часто таким матеріалом користуються музиканти – подвійна користь від економії на теплі і заощадження від нервів від надокучливих сусідів.

Таким чином, переваг застосування мінеральної вати, як ми бачимо з цього великого переліку, досить. Причому це не тільки виключно теплоізоляційні переваги, які економлять значні кошти на опаленні приміщення. Це додатково та інші достоїнства – наприклад, звукоізоляційні. Навіщо робити додаткову ізоляцію в квартирі, якщо можна вбити відразу двох зайців – утеплити будинок і організувати своє робоче простір музиканта.

Екологічні питання по мінеральній ваті

Іноді в середовищі фахівців з будівництва та ремонтних робіт можна зустріти скептиків, які не рекомендують утеплювати будинки і квартири за допомогою не тільки мінеральної вати, але навіть і іншими матеріалами (пінопластом, наприклад). Скептицизм грунтується на одній дуже важливій проблемі – екологічності продукції.

Справді, зараз можна зустріти абсолютно неякісні матеріали – токсичні, шкідливі, дуже згубний впливають на здоров'я. Кожен хоче вберегти свою родину від подібних неприємностей, особливо якщо в будинку живе дитина. Однак компанія Термолайф вже давно зруйнувала цей скептицизм – з допомогою мінеральної вати утеплюють не тільки квартири, але й дитячі сади.

Фахівці компанії пояснюють виняткову екологічну безпеку вати її внутрішньою будовою. У процесі виробництва задіяні самі безпечні матеріали – різні добавки модифікуючий типу. Крім цього застосовується спеціальний виробничий процес – внутрішні волокна матеріалу створюються за допомогою тривимірної орієнтації.

Ну і нарешті, найголовніше. Вся випущена з-під верстатів Термолайф продукція обов'язково проходить додаткові перевірки в лабораторіях. На ринок неякісна вата ні в якому випадку не вийде. В лабораторії працюють досвідчені фахівці, які перевіряють кожен квадратний сантиметр матеріалу, що випускається.

Легкість утеплення з допомогою продукції Термолайф

І наостанок хотілося б сказати кілька слів про винятковій простоті використання даного матеріалу. Багато фахівців з утеплення просто мріють, щоб замовник вибрав саме мінеральну вату в якості основного матеріалу для роботи.

Цей матеріал легкий в експлуатації, чудово змішуємо з іншими матеріалами для монтажу. З часу прокладення мінеральної вати значно виграє у, наприклад, пінопласту. Крім цього не виникає жодних проблем з її доставкою, підняттям на певну висоту. Матеріал легкий і не складний у зверненні.

 

Читайте також: Чи треба утеплювати будинок з газобетону

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*