Товщина стін з цегли

Категорії
Зміст
  1. Яка повинна бути товщина несучих стін з цегли
  2. Економна товщина зовнішніх стін з полуторного і подвійної цегли
  3. Товщина стіни з силікатної цегли
  4. Як визначити майбутню товщину стін з пустотілої цегли
  5. Ідеальна товщина стін з червоної цегли

 

1. Яка повинна бути товщина несучих стін з цегли в приватному будинку?

2. Економна товщина зовнішніх стін з полуторного і подвійної цегли

3. Товщина стіни з силікатної цегли

4. Як визначити майбутню товщину стін з пустотілої цегли

5. Ідеальна товщина стін з червоної цегли

Мінімальна товщина стіни з цегли дорівнює 65мм, тобто відповідає поставленому на ребро виробу. Такі тонкі перегородки дуже рідко використовуються в інтер'єрах, так як вони не дозволяють істотно заощадити. Крім того, такі загородки вільно пропускають звуки, виконуючи скоріше роль ширми. Тому для досягнення більшої звукоізоляції будматеріал частіше кладуть у довжину або поперек. А ось найоптимальнішою товщиною стіни з цегли для несучих конструкцій вважається кладка в 51 сантиметр, що відповідає двом покладеним у довжину керамічним виробам. Втім, все залежить від типу будівлі, на другому і вище поверхах розмір зовнішньої перегородки може бути зменшений.

Яка повинна бути товщина несучих стін з цегли

Для будівництва внутрішніх несучих перегородок і основний зовнішньої конструкції є кілька рекомендацій. При зведенні одноповерхового будинку можна обмежитися двома покладеними в довжину цеглою або полуторним кладкою. Така структура може витримати будь-які навантаження, але буде потрібно додаткове утеплення, яке краще наносити з зовнішньої сторони.

Товщина внутрішньої несучої стіни з цегли у господарських будівлях відповідає ширині клінкеру або 12 сантиметрам. Але такі споруди мають недостатню жорсткість конструкції, тому їх краще армувати дротом під час укладання.

Мінімальна товщина несучої стіни з цегли в будь-яких типах будівель не може бути менше 250 мм, тобто стандартної довжини одного елемента. Цього буде цілком достатньо, щоб витримати навантаження основних перекриттів або покрівлі. Єдиним винятком є місця сходження бетонних плит, тоді рекомендується збільшити ширину перегородок в два рази.

Економна товщина зовнішніх стін з полуторного і подвійної цегли

Використання збільшених у півтора рази або навіть в два рази будматеріалів дозволяє істотно зменшити витрати на зведення будівель будь-якої складності. Так при створенні стіни шириною 64 сантиметри рекомендується укладати подвійні цегла подвійний ж клакой, а для облицювання використовувати половинчату ширину звичайного клінкеру. Як показує практика, такий спосіб допомагає зменшити витрати на чверть, а в деяких випадках і на 30%. Таким чином дотримується товщина зовнішньої стіни з цегли по госту, але при цьому вдається використовувати більш практичний підхід. Так само не варто забувати про теплопровідності керамічних будівельних матеріалів. Деколи теплоізоляційний шар здатний істотно збільшити ширину несучих конструкції приватного будинку або виробничого приміщення.

Товщина стіни з силікатної цегли

В наших широтах вважається достатнім укласти вироби з силікату полуторним кладкою і більше уваги приділити утепленню. Для цього використовуються різні матеріали, починаючи від пінопласту і закінчуючи дорогою мінеральною ватою. Однак є й інша технологія будівництва, коли на відстані 15-20 сантиметрів зводяться дві паралельні стіни шириною в півцеглини. Повітряна камера між ними виконує функцію найдешевшого і при цьому не менш ефективного теплоізоляційного шару. Жорсткість такого каркаса забезпечується так званими діафрагмами – перпендикулярно перегородок укладеними будматеріалами. Іноді порожній простір заповнюють керамзитом або пінобетоном.

Як визначити майбутню товщину стін з пустотілої цегли

Звичайний повнотіла матеріал з кераміки або силікатної суміші володіє сильною теплопровідністю. Тобто в приміщеннях швидко знижується або підвищується температура в залежності від зовнішніх факторів. Зменшити ці показники у три рази дозволяє використання пустотілих промислових будівельних виробів. Але варто пам'ятати, що їх не рекомендується використовувати для зведення несучих конструкцій, цокольних поверхів і фундаменту. Також варто уникати контакту пустотілої будматеріалу з водою, в результаті якого можуть істотно знижуються технічні переваги будови.

Ідеальна товщина стін з червоної цегли

Підбираючи ширину перекриттів з червоної обпаленої глини потрібно пам'ятати про великий інерційності матеріалу. Це дуже хороший показник для житлових будинків і поганий місць для тимчасового проживання, наприклад котеджів. Там, де опалення є постійним, навіть у разі короткочасного відключення, будуть спостерігатися незначні коливання температурного режиму. А ось дачку доведеться протоплювати досить довго, поки в ній не створяться комфортні умови для існування.

 

Читайте також: З чого будувати стіни будинку

 

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*