Які бувають види покрівлі

Категорії
Зміст
  1. Типи покриттів
  2. М'яка покрівля
  3. Рулонна покрівля
  4. Металеві покриття
  5. Плоска покрівля
  6. Штучні матеріали для покриття

Чільним елементом захисту будівлі від зовнішніх факторів вважається покрівельний матеріал. Сучасними виробниками представлені дуже надійні і довговічні покриття, створювані з різних матеріалів. Для того, щоб підібрати прийнятний варіант, який підходить саме Вам, слід знати, які види покрівлі існують і вміти розбиратися в їх специфіці.

Типи покриттів

Які бувають види покрівлі даху? Сучасні покрівельні покриття різняться на 5 видів:

  1. Рулонні.
  2. Штучні.
  3. Листові.
  4. Плівкові.
  5. Мастикові.

А який вид покрівлі хороший? Всі із запропонованих матеріалів мають свої сильні сторони: штучні покриття, а особливо керамічна черепиця, заслужено користується попитом у покупців, має довгий період експлуатування і високі звукоізолюючі показники. Рулонні матеріали не мають тенденції до руйнування і стійкі до температурних коливань. Листові покриття можна підібрати виходячи з відтінку і типу. Мастичні – надзвичайно стабільні до окислення і наднизьким температур. Плівкові – безпроблемні в монтажі. Тепер докладніше про те, які види покрівлі бувають.

М'яка покрівля

Ключовими відмінностями даного типу вважаються естетичний зовнішній вигляд, багатопрофільність і надійність. Експлуатувати покриття можливо як для промислових, так і побутових приміщень.

Ділиться на ряд варіацій:

  • Гнучку черепицю, складається з основи, просоченої бітумом і модифікаторами та лицьовій частині, облицьованої сланцевим або базальтовим напиленням – крихтою, що створює специфічний візерунок і захищає від УФ.
  • Стеклоізол (гідроізол) – з основою з ПЕ або склотканини, підставою виступає вдосконалений окислений бітум.
  • Мембранне плоске покриття – екологічне, безпечне і надійне. Значна ширина аркушів дає можливість покривати дах незалежно від її габаритів.
  • Які види покрівлі існують ще?

Рулонна покрівля

Багатошарова, буває наступних типів:

  • Фальцева, з основою з оцинкованого металу. При укладанні утворює абсолютну герметичність, проста в монтажі.
  • Полімерно-бітумна, з основою поліпропіленом і стирол-бутадієном. Стійка до впливу УФ та хімреагентів.
  • Бітумна, з основою – окисленим бітумом.
  • Черепиця – в основі – стеклохолст. Міцна, надійна, має безліч форм і відтінків.

Даний тип може укладатися на даху приватних будинків і промислових будівель.

Металеві покриття

В основі виступає листове металеве полотно. Бувають плоскі металеві листи, профільовані листи і металочерепиця.

Профлнастилы  і плоскі листи мають у своїй основі сталевий алюмінієвий лист, вони легкі, надійні, пожежобезпечні, універсальні і не доставляють труднощів при монтуванні. Так само металочерепиця, в основі якої лежать профільовані листи. Вона надійна, має презентабельний зовнішній вигляд, легка в укладанні.

Плоска покрівля

Складається з різних гідроізолюючих, пароизолирующих і теплоізолюючих шарів, гравію і облицювання. Згідно своєму призначенню підрозділяється на експлуатовану, инверсионную, не експлуатовану і традиційну, що відрізняються складом, експлуатаційними характеристиками і принципом монтування.

Штучні матеріали для покриття

До даного типу відносять керамочерепицу, сланцеві покриття і піщано-цементну черепицю, характеризуються стильним зовнішнім виглядом, стійкістю до корозійних процесів, термічним перепадів, пожежобезпечністю і мають високий рівень шумоизолирования і значний термін експлуатації.

Який вид покрівлі краще вибрати? Зважаючи широкого різноманіття покрівельних матеріалів виразно відповісти на це питання досить складно. При виборі слід орієнтуватися, виходячи з особистих переваг і ресурсів.

 

Читайте також: Вирівнювання стін штукатуркою без маяків

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*