Яка повинна бути стіна з газобетону?

Категорії

Хороші технічні показники і доступна ціна зробили газобетон популярним матеріалом при будівництві будівель громадського та приватного призначення. Популярний і ефективний, він, на відміну від простого бетону, володіє низькою теплопровідністю. Досягається це шляхом введення в бетонну суміш алюмінієвої пудри. Низька теплопровідність даного стінового матеріалу є найважливішою його характеристикою.

Компанія КерамикФест пропонує купити газобетонні блоки від надійних вітчизняних виробників. Перевірені часом постачальники, мають гідну репутацію і дорожать клієнтами.

Пам'ятайте, що кожні додаткові 100 мм товщині стіни забезпечують 23% економії теплової енергії.

Види газобетонних стін і способи укладання

Фахівці будівельного ринку виділяють наступні типи стін:

  • складається з одного шару. В основі штукатурка на сітці зі скловолокна;
  • складається із двох шарів. Штукатурка плюс шар утеплювача або зовнішня кладка з цегли;
  • складається з трьох шарів. Шар ізолятора і вентильований фасад.

Правильна і якісна технологія будівництва дозволяє створювати міцні і теплі будинки. Блоки для стін укладають на професійні клейові суміші.

Шов не повинен перевищувати 0,2 см, інакше з'являються проходи для холоду.

Для збільшення властивостей теплопровідності стін можна додати армопояс з цегли, а також дверні і віконні балки. У холодних регіонах слід утеплювати стіни всередині і зовні.

На що варто звертати увагу при будівництві споруд

Зверніть увагу, що товщина стін і товщина газоблоку – не рівнозначні поняття. Шар утеплювача також важливий при розрахунку цієї величини. Так, облицювання в півцеглини, шар пінопласту та газоблок 30 см дають в сумі стіну товщиною 80 див.

При визначенні товщини стін дуже важливо призначення приміщення.

  • У житлових будинках товщина стін з газобетонних блоків повинна визначатися розрахунковим шляхом. Несучі стіни – не менше 60 см, самонесучі стіни - 30 див. Розрахунок товщини стіни з газобетону залежить від щільності матеріалу, поверховості будівлі, погодних умов місцевості.
  • Для дачних будинків сезонного проживання товщина стін може бути зменшена на 10-15 см
  • Для гаражів, допоміжних приміщень і літніх дач теплоізоляційні характеристики не так важливі. Тут застосовують блоки товщиною 20 див.
  • Для будівництва підвалів і цокольних поверхів рекомендована товщина газобетону 30-40 см. Міжквартирні перегородки – 20-30 см

Для житлових будинків товщина стін впливає на міцність, довговічність і теплоту споруди. При розрахунку товщини спираються на вимоги нормативної документації. Також слід враховувати при виборі товщини і такий критерій, як звукоізоляція. Вона створює комфортні умови і забезпечує захист від шуму.

Компанія КерамикФест – тривале й плідне співробітництво

Наша компанія пропонує вироби компаній Аерок і Стоунлайт. Ніздрюватий бетон відповідає найвищим вимогам європейських стандартів. Процес виробництва ретельно контролюється.

В нашому інтерні-магазині ви отримаєте професійну консультацію з усіх питань. Представники компанії допоможуть визначитися з вибором і розрахують вартість товару.

 

Читайте також: Які утеплювачі підходять для стін дерев'яного будинку

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*