Як провести обробку стелі

Категорії

Обробка стель у квартирах повинна здійснюватися за певним алгоритмом:

  1. Чорнова обробка, при якій:
  • видаляється старе покриття з стелі у вигляді шпаклівки, фарби і шпалер;
  • виконується на стелі розмітка у вигляді сітки розміром 1м х 1м;
  • скрізь, де решітки перетинаються, буром свердлиться діаметром 6;
  • в отримані отвори вставляються дюбеля, а вже у них - саморізи;
  • вкручені саморізи регулюються за допомогою триметрового рівня;
  • через спеціальні кріплення до саморізами встановлюються штукатурні маяки для стелі;
  • поверхня перед обробкою обробляється безконтактом, тобто, грунтовкою;
  • стелю штукатурять гіпсової сумішшю.
  1. чистове Оздоблення, в рамках якої стелю піддається доробці згідно з однією з технологій: шліфування, шпаклівка, грунтовка, поклейка, фарбування і т. д., про які детальніше буде написано трохи нижче. Таким чином, при чистовій обробці, стеля обклеюють, фарбують, виробляють установку натяжних стель або монтаж пластикових панелей, фарбують розташовані по периметру стелі гіпсокартонні конструкції. Якщо застосовується технологія натяжної стелі або конструкції з гіпсокартону, слід враховувати той факт, що сміття після себе вони не залишають, а тому їх монтаж краще всього проводити після виконання всіх інших процедур, виключаючи обробку стін за допомогою шпалер.

Оздоблення стелі: види

На сьогоднішній день обробка стелі ґрунтується на експлуатації різних технологій, які можна згрупувати в пару-трійку. Ці технології один від одного відрізняються грунтовно, ставлячись до різних цінових категорій. Цей показник багато в чому залежить також і від експлуатованих матеріалів.

  • Фарбування є найпростішим способом ремонту стель. Її суть полягає в тому, щоб підготувати поверхню шляхом вирівнювання, шпаклювання, ошкурювання і пр., а потім, поверх ідеального покриття, нанести фарбу. На сьогоднішній день побілка стель, втім, як і фарбування вже не володіє такою популярністю, як раніше. А відбувається це за рахунок того, що на ринку будматеріалів з'являється все більше нових технологій по обробці поверхонь, які є набагато більш функціональними, ніж їх попередники. Фарбування починається зі стиків і кутів, а першим зазвичай фарбують найбільш далекий від входу кут. Прохід виконується по периметру і має ширину від 3 до 5 см, завдяки чому місце з'єднання простінків і стелі при подальшому фарбуванні, а також куточки испорчеными не будуть. Фарбування проводити необхідно валиком і у кілька шарів.
  • Побілка на сьогоднішній день як спосіб обробки стелі вже зжила себе і застосовується тільки для господарських і технічних приміщень типу гараж, сарай, прибудова та ін
  • Оштукатурювання. Любителям витонченості і простоти, а також прихильникам мінімалізму в усьому, навіть в дизайні приміщень, сподобається такий вид обробки стелі, як венеціанська штукатурка. Перш штукатурити стелю, його необхідно ретельно підготувати, що передбачає зачистку і хорошу підготовку поверхні, виконання насічок, нанесення шаром до половини сантиметра на бетонну стелю за один прохід, вирівнювання шару, нанесення наступного до отримання ідеально рівної поверхні.
  • Обклеювання стелі шпалерами, які можуть бути як однотонними, так і містити малюнок або геометричні візерунки. Така технологія обробки стелі як відклеювання дозволить створення більш затишного оформлення шляхом приховування дефектів і нерівностей поверхні, які можуть виникнути при фарбуванні. Обклеювання теж починає здавати свої позиції в рейтингу популярності, так як в порівнянні з більш сучасними технологіями воно має досить-таки багато технологічних недоліків.
  • Укладка плит для стелі є більш складним типом обробки і полягає в монтажі на поверхню потоку плит, які виготовляються, в основному, з полімерів. Для того щоб під власною вагою не впасти, плитки повинні бути максимально легкими. Монтаж цього матеріалу на зону стелі здійснюється за допомогою специфічного клею під назвою "рідкі цвяхи". Використовувані для цього виду обробки плити можуть містити який-небудь візерунок або зображення, або ж взагалі бути гладкими. Також плитки можуть складатися на стелі в єдине закінчений за змістом зображення.

Установка натяжних стель - останнього винаходи в сфері обробки поверхні стелі. Вони являють собою полотна з полімеру, які зміцнюються на металопластикових храмах. Застосування цієї технології дозволить здійснити поділ художніх і технічних функцій стелі. Цей види обробки не призводить до появи будь-якого будівельного сміття, відрізняється високою швидкістю свого монтажу, а також маскує такі будівельні дефекти як, наприклад, побутові комунікації і шви. Крім усього згаданого, стелі натяжні також володіють і високим естетичним ефектом.

 

Так само читайте схожі з даної тематики статті:

Освітлення в натяжних стелях своїми руками
Натяжні стелі своїми руками

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*