Грунтовка: види, застосування і особливості використання

Категорії

Грунтовка - спеціально оброблений рідкий склад, який застосовується під час проведення будівельних робіт, пов'язаних з попередньою обробкою поверхонь перед їх обробкою. Без використання даної суміші, не вийде створити якісну зовнішню поверхню, тому сьогодні вона набула широкого поширення на ринку. Важливо знати, що товар виконує відразу кілька корисних функцій: вона не тільки надійно захищає метал від процесу корозії, але і приховує різні вади різних поверхонь під фарбування, а так само робить позитивний протигрибкова дія.

В залежності від області застосування і деяких властивостей, грунтовка підрозділяється на 6 основних видів:

  • антисептична;
  • адгезивная;
  • протикорозійного;
  • протипожежна;
  • глибоко проникаюча;
  • вологовідштовхувальним.

Безліч фахівців класифікують товар і в залежності від особливостей його складу:

Застосування латексної грунтовки

Даний вид товарів відноситься до грунтовкам глибокого проникнення. Суміш дає відмінний результат при нанесенні її на різні нерівномірні поверхні, такі як штукатурка і гіпсокартон. Будівельний матеріал відрізняється цілу низку переваг. До основних переваг будівельники відносять екологічну чистоту, підвищення зміцнюють характеристик поверхні, відмінну гидрофобность, підняття адгезії і швидкий процес висихання (до 2 годин).

Крім вище перерахованого, під час покупки варто звернути увагу на стійкість даної суміші до розчинників і значне зменшення кількості всмоктують параметрів підстави. Інструкція по застосуванню латексної грунтовки складається з 6 основних етапів:

  1. Підготовки підстави;
  2. Обробки всіх тріщин і інших неміцних місць на поверхні;
  3. Покриття меблів і підлоги спеціальної поліетиленовою плівкою;
  4. Приготування самої змести згідно з інструкцією, яка вказана на упаковці;
  5. Процесу нанесення розчину за допомогою вала, щітки або кисті;
  6. Здійснення ряду оздоблювальних робіт.

Під час використання даної грунтовки глибокого проникнення бажано наносити її на суху поверхню, стежити за показниками вологості, а так само проводити будівельні роботи в щільній одязі і спеціальних захисних рукавичках. Після того, як всі роботи повністю завершені, професіонали рекомендують ретельно промити всі використовувані інструменти водою. Готову суміш найкраще зберігати в місці, в яке не надходить велика кількість світла.

Застосування акрилової грунтовки

Ця грунтовка зовнішнього застосування користується великою популярністю серед покупців, так як не має велику вартість і дуже практична. Перше, що потрібно згадати - суміш зміцнює основу, навіть самі пухкі і нестійкі поверхні після обробки акриловою ґрунтовкою, набувають більш щільну структуру. Якщо правильно застосовувати ґрунтовку для стін, в кінцевому підсумку вони стануть менш чутливими до поглинання вологи.

Під час покупки такого виду товарів, важливо також знати про те, що після використання суміші поліпшується глянсовий блиск, в якому присутні всілякі емалі. Завдяки даному будматеріали, з'являється можливість наносити на темні поверхні фарби більш світлі відтінки. Застосування акрилової грунтовки ідентично інструкції по правильному нанесення латексної суміші. Важливо пам'ятати тільки про деякі нюанси:

  • наносити будматеріал найкраще в 2 шари (дочекатися того, поки перший шар повністю висохне);
  • наносити суміш можна як розпилювачем, так і звичайною кистю;
  • перед безпосереднім її нанесенням на поверхню, важливо максимально правильно приготувати її, згідно з рецептом на упаковці;
  • застосування грунтовки при температурі нижче 5 градусів за Цельсієм - не рекомендується.

У випадках, коли температура всередині приміщення вище 20 градусів, і в будинку низький рівень вологості, час висихання може бути мінімальним (складати 1-2 години).

Так само читайте нашу попередню статтю: Чим краще утеплювати будинок: пінопластом або мінватою

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*