Що краще пінопласт або мінвата

Категорії

Нелегке завдання стоїть перед будівельниками приватних будинків під час проведення їх теплоізоляції. На сьогоднішній день, на великому будівельному ринку знаходиться досить широкий асортимент всіляких утеплювачів, серед яких для себе необхідно виділити найбільш підходящий варіант. Товари для утеплення випускаються в різноманітній формі і розмірах, а також відрізняються способом установки. Вивчивши всі плюси і мінуси утеплювачів, можна зупинити свій вибір на двох найбільш практичних: мінеральній ваті і пінопласт.

Пінопласт або мінвата, вплив на результат

  • Здатність пропускати пар . Важливо знати, що коефіцієнт паропроникності мінеральної вати високої якості в 10 разів перевищує показник паропроникності аналогічного товару. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що мінвата набагато краще пропускає випаровується воду. Перед тим, як визначитися з питанням, чим краще утеплювати стіни: мінватою або пінопластом, важливо знати, що на практиці таких шарів може бути декілька. Тому, характеристики різних видів матеріалів для утеплення є практично рівними.
  • Вартість . На ціну таких матеріалів для теплоізоляції впливає фірма, яка виробляє товар, а також показники щільності. Якщо розглядати питання що краще для утеплення: пінопласт або мінвата, то за вартістю обидва утеплювача приблизно рівні;
  • Екологічна безпека. Мінвата - екологічно безпечний матеріал, який застосовується будівельниками як при зовнішніх, так і при внутрішніх роботах. До складу пінопласту може входити ряд шкідливих для організму людини речовин. Даний теплоізоляційний матеріал найчастіше встановлюється на зовнішню сторону будинку.
  • Надійність . За даним показником обидва матеріали зможуть прослужити велику кількість часу. Базальтова мінеральна вата, яка складається з міцних волокон вулканічних порід, не піддається впливу агресивного середовища. Пінопласт, покритий будь-яким декоративним шаром, також не вбирає вологу і здатний прослужити не один десяток років. Утеплювати пінопластом і мінватою можна як приватні будинки, так і великі громадські будівлі.
  • Процес монтажу . Будь-який тип пінопласту є більш пружним і міцним, ніж мінеральна вата. Важливо знати, що пінопласт досить легко піддається шліфовці. Дуже проблематично розмістити даний утеплювач таким чином, щоб на стиках окремих елементів не з'являлися містки холоду. Мінеральна вата в цьому показнику здатна бути пружною тільки в матах, які покладені на каркасі будинку, зате її головна перевага - відсутність містків холоду.

Деякі компанії - виробники покривають пінопласт спеціальним шаром антипирена. Це дає можливість уникнути загоряння утеплювача. Саме відповісти на те, що тепліше: пінопласт або мінвата - практично неможливо, так як кожен з цих теплоізоляційних матеріалів має як переваги, так і недоліки.

Так само читайте нашу попередню статтю: Як провести утеплення стелі

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*